zondag 25 juli 2010

Schoonzus aan de haak

Afgelopen maandag heb ik mijn schoonzus leren haken. Ze vond het erg leuk en gewapend met een haaknaald en een paar restjes katoen ging ze naar huis. Ze is een snelle leerling, want een paar dagen later stond ze op de stoep om haar eerste creatie te laten zien...
En omdat ik zo trots ben dat ze al zo snel zelf een popje gemaakt en bedacht heeft, plaats ik deze op mijn blog:

Mijn broer heeft haar Xiou Xiou Baquette genoemd (chinese voornaam vanwege haar chinese oogjes en een franse achternaam vanwege het alpinopetje en het stokbrood :-)

Inmiddels heeft ze ook een heel leuk kikkertje gemaakt, ik ben benieuwd naar haar volgende creaties...

donderdag 22 juli 2010

weer een uiltje

Ik zit de laatste weken een beetje in een 'haak-dip'. Geen zorgen, dit gaat wel weer over, ik denk dat het te maken heeft met de warmte en vermoeidheid. Maar ik heb nog genoeg opdrachten en ideetjes die uitgevoerd moeten worden, dus dat komt zeker binnenkort!!

Wel kreeg ik van de week een opdracht van een collega. Haar oma werd 80 en ze spaart uiltjes, dus of ik een uiltjes-sleutelhanger met '80' wilde maken.
Zie hier het resultaat:

woensdag 14 juli 2010

nieuwe posts komen eraan!!

Het is even rustig met posts. Ik heb het even druk met andere dingen, en vind het soms ook echt te warm om met mijn wolletjes bezig te zijn... maar dat betekent niet dat ik helemaal niets meer 
m(h)aak...
Er volgen binnenkort weer nieuwe posts met nieuwe haaksels, want ik heb nog genoeg opdrachtjes liggen...
Pasjoe wacht al nieuwsgierig af ;-) (hij krijgt binnenkort een bijzonder mooi plekje op mijn werkkamertje (dat ik nu aan het opruimen en inrichten ben))

vrijdag 9 juli 2010

Mini-nijn en muizenmeisje

Al vallen de mussen dood van het dak... ik heb toch nog wat geproduceerd de afgelopen week. Het is wel een beetje te warm om te haken (vind ik), dus ik doe het rustig aan. Maar hier de haaksels van de afgelopen week:

Mini-nijn met een belletje in zijn buik. Is al via de post op weg. Een klein kadootje...

En een opdrachtje die ik afgelopen week kreeg. Moest volgende week af zijn, dus meteen aan begonnen, en zie hier:
Een muizenmeisje met jurk!!
ps. de foto's zijn niet geweldig dit keer, had daar even te weinig inspiratie voor...

zaterdag 3 juli 2010

Te koop...

Zoals ik al eens eerder schreef doe ik af en toe een poging om wat op internet te verkopen. Er staan nog wat van mijn creaties te koop, ik zal ze nog eens voorstellen en misschien vind je ze wel leuk...:
Spoekimoekie: Een lief spookje, gemaakt van wit katoen. Ze heeft kleine kraaloogjes en een blauwe strik. Hangt aan een héél dun draadje, dus kan overal opgehangen worden.
Pierre het blauwe olifantje: Zo'n 10 cm hoog, gehaakt van blauw katoen. Een stoer mannetje.
Tasje gemaakt van hergebruikte t-shirts (natuurlijk allemaal eerst goed gewassen ;-) ) . Gehaakt, 100% katoen, hengsel gevlochten.

Mocht je geinteresseerd zijn in één van deze creaties, kijk dan op http://www.tuttespul.nl/ (als ik een rechtstreeks linkje zet naar mijn spulletjes, pakt ie 'm steeds niet, dus doe het even zo) of mail me: oekimoekie@hotmail.com